Управлението на Върховния комисар на ООН по правата на човека

...
 Управлението на Върховния комисар на ООН по правата на човека
Коментари Харесай

ООН осъди полицейското насилие в Москва

 Управлението на Върховния комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида изразибезпокойство във връзка със обстановката в Русия, съобщи Дойче веле.
" Руската полиция очевидно е употребила прекомерна сила срещу участниците в митинга в центъра на Москва на 27 юли ", съобщи декларирал формалният представител на комисариата Робърт Колвил.

Той уточни, че са пострадали 70 души и е нарушено главното право на стачкуващите за независимост при изразяването на отзиви.

" Употребата на мощ от страна на полицията би трябвало да е съразмерна на заплахата - в случай че има такава, и сходна мярка може да се ползва единствено в краен случай ", подсети Колвил.Той акцентира, че съветските управляващи трябва да разрешат на хората да се провеждат и да вземат участие без ограничения в мирни събрания и демонстрации.

От международната организация са обезпокоени и поради известията, че на някои от арестуваните е отказано да получат адвокатска отбрана, лишавани са от вода и храна.

Робърт Колвил подсети, подсети също, че Москва е поела ангажимент да пази човешките права чрез интернационалните конвенции.

Масовите акции на недоволство в Москва започнаха на 14 юлиПредставителят на Организация на обединените нации подлага на критика и решението на московската изборна комисия да разгласи за недействителни стотици подписи в документите за регистрация на 57 претенденти за изборите за московския парламент, с което беше мотивиран отказът на комисията да ги записва за идния избор.

" Фактът, че те са или опозиционери, или независими кандидати, затвърди мнението на стачкуващите, че става нещо неправилно ", акцентира той.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР